NK Glazenwassen

Ben jij de beste glazenwasser van Nederland?

Nederlands Kampioenschap & Guinness World snelheidsrecord

Vorig jaar was Sven van der Burgh de beste glazenwasser van Nederland. Fred de Ridder was de allersnelste glazenwasser. Ben jij één van de opvolgers?

NK Glazenwassen

Clean Totaal en Schoonmakend Nederland zijn op zoek naar de allerbeste schoonmaker van Nederland! Ben jij de opvolger van Sven van der Burgh?

Pak de titel!

Ben jij de beste glazenwasser van Nederland?

De glazenwassers worden beoordeeld op veiligheid, vaardigheid & vakmanschap, effectiviteit & tempo en ergonomie op de onderdelen ladder, hoogwerker en methodiek glaswassen. Hang je niet te ver uit en gebruik je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen? Werk je beheerst en met de juiste inwasmethode? En doe je dat ook vlot met de juiste lichaamshouding?

Glazenwassers met een diploma basisopleiding glasbewassing en een hoogwerkerscertificaat kunnen meedoen evenals glazenwassers met het diploma vakopleiding glazenwasser.

Professionele vakjury

Kwaliteit, ergonomie en professionaliteit

De professionele vakjury van deze editie bestaat uit drie rasechte glazenwassers. Deze vakidioten brengen hun kennis graag over op alle glazenwassers in de dop. Ze zijn niet voor niets al jaren SVS-docent. 

De jury van het NK Glazenwassen 2022 bestaat uit:

Michiel de Reus
Bas Janssen
Peter Meijboom

Deelnemersinformatie

Het NK Glazenwassen wordt georganiseerd op de Schoonmaak Vakdagen in Expo Houten. Het Nederlands Kampioenschap begint om 10.00 uur. Deelnemers worden verzocht zich om 09.30 uur te melden bij de stand van Schoonmakend Nederland.

Benodigd materiaal

Glazenwassers krijgen de beschikking over ladders en hoogwerkers. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun PSU. Zij moeten bij zich hebben: Emmer met haak, twee sponzen, reinigingsmiddel, krabmesje, wisser en inwasser (van 45 of 35) en microvezeldoek of zeemlerenlap

Meld je aan voor het NK Glazenwassen

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor het NK Glazenwassen. Let op! Je ontvangt op een later moment een officiële bevestiging.

Voor- + achternaam

Guinness World Recordpoging

Ben jij de allersnelste glazenwasser ter wereld? Clean Totaal en GlazenwasserApp willen dit jaar het Guinness World Record verbreken!

Komt het wereldrecord SnelGlazenwassen eindelijk in Nederlandse handen? Doe mee aan de Guinness World recordpoging op de Schoonmaak Vakdagen!

Al sinds 2009 is Terry Burrows uit Engeland recordhouder door drie ruiten van 114,3 x 114,3 centimeter in 9,14 seconden te reinigen. Dat kunnen wij Nederlanders beter!

Aanmelden en inhoud

Het tijdschema van de competitie wordt op een later moment bekend gemaakt. Wel kunnen we alvast meedelen dat de wereldfameuze voetbalcommentator Sierd de Vos van de partij is om de deelnemers aan de moedigen en de winnaar het officiële wereldrecord te overhandigen!

Aanmelden kan eenvoudig via het formulier hieronder. Na aanmelding ontvang je van ons een e-mail over het programma.

Meld je aan voor de World Guinness Recordpoging

Via onderstaand formulier kun jij de allersnelste glazenwasser ter wereld worden. Wil jij de allerbeste schoonmaker van Nederland zijn? Meld je dan hierboven op deze pagina aan voor het NK Glazenwassen.

Voor- + achternaam