NK Glazenwassen

Ben jij de beste of snelste glazenwasser van Nederland?

Dit jaar vinden er maar liefst twee competities plaats! Het officiële NK Glazenwassen van Schoonmakend Nederland keert terug en na het overweldigende succes in 2019 krijgen ook de rapste schrobbers een kans op de titel ‘snelste glazenwasser van Nederland’.

NK Glazenwassen

Dé vakwedstrijd voor glazenwassers staat, na enkele jaren afwezigheid, weer gepland op woensdag 10 november, tijdens de Schoonmaak Vakdagen bij Expo Houten. De glazenwassers worden tijdens een aantal onderdelen beoordeeld op veiligheid, vaardigheid & vakmanschap, effectiviteit & tempo en ergonomie op de onderdelen ladder, hoogwerker en methodiek glaswassen

NK SnelGlazenwassen

Ook het officieuze Nederlands Kampioenschap met een ludieke knipoog naar het vak keert terug! Versla jij de huidig kampioen Marco Yasar door snel, vakkundig en zonder fouten drie ramen van 1 vierkante meter in razend tempo te wassen? Dit staat onder begeleiding van Evert ten Napel en Hans Kraay jr.

Deelnemersinformatie

Toegang

Het Nederlands Kampioenschap Glazenwassen vindt plaats op 10 november 2021 in Expo Houten tijdens de Schoonmaak Vakdagen. Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een valide toegangsbewijs. Deze is gratis te verkrijgen via deze pagina. Doe dit tijdig en voorkom wachten bij de ingang.

Reglement

Het NK heeft een officieel reglement waaraan alle deelnemers zich dienen te houden. Enkele vereisten:

  • Deelnemer mag alleen materiaal gebruiken dat ter beschikking is gesteld door de sponsoren.
  • Deelnemer dient zich van tevoren aangemeld te hebben via de website.
  • Onsportief gedrag resulteert in diskwalificatie.
  • Resultaten van jury en scheidsrechter zijn onbetwist.

Tijdschema

NK Glazenwassen

Het NK Glazenwassen wordt georganiseerd op woensdag 10 november 2021 en start om 10.00 uur. Er wordt gewerkt in koppels die in teamverband de strijd met elkaar aan gaan. Deelnemers leggen de onderdelen na elkaar af en de prijsuitreiking staat gepland om 15.00 uur.

Tijdens het NK Glazenwassen word je beoordeeld op:

  • veiligheid
  • vaardigheid en vakmanschap
  • effectiviteit en tempo
  • ergonomie

NK SnelGlazenwassen

Het NK SnelGlazenwassen leg je individueel af en duurt een minuut per deelnemer. De kwalificatie voor de finaleronde vindt plaats vanaf 14.00 uur op de beursvloer. De grote finale start om 16.00 uur!

Deelnemersinformatie NK Glazenwassen

De beste glazenwasser van Nederland, die werkt toch bij jou? Dan is het Nederlands Kampioenschap Glazenwassen 2021 voor hem of haar een eitje!

Dé vakwedstrijd voor glazenwassers staat, na enkele jaren afwezigheid, weer gepland op woensdag 10 november, tijdens de Schoonmaak Vakdagen bij Expo Houten. De glazenwassers worden tijdens een aantal onderdelen beoordeeld op veiligheid, vaardigheid & vakmanschap, effectiviteit & tempo en ergonomie op de onderdelen ladder, hoogwerker en methodiek glaswassen.

Wie kunnen er meedoen aan het NK Glazenwassen?

Glazenwassers met een diploma basisopleiding glasbewassing en een hoogwerkerscertificaat kunnen meedoen evenals glazenwassers met het diploma vakopleiding glazenwasser.

Klik hier en schrijf je in! »

Opzet NK SnelGlazenwassen

De snelste glazenwasser van Nederland combineert snelheid met precisie en netjes werken op het NK SnelGlazenwassen!

Het gaat erom dat je in de snelste tijd drie ruiten van ruim 1 vierkante meter per stuk reinigt. Voor iedere vlag, druiper of andere fout wordt aftrek gegeven. De competitie staat onder toezicht van een vakjury die onder leiding staat van Rik van der Woerd van RIX Dienstverlening uit Barneveld.

De aftrap is om 14.00 uur in Expo Houten. Er ligt een professionele kit van Unger voor je klaar om de strijd aan te gaan en jezelf te kronen tot snelste glazenwasser van Nederland!


Eerste prijs

500 euro cash


Tweede plaats

200 euro cash


Derde plaats

100 euro cash

Hans Kraay jr. NK Glazenwassen

special guests

Tijdens de finale worden de snelle schrobbers bijgestaan door topcommentator Evert ten Napel. Wie kent hem niet van zijn historische uitspraken in FIFA als “Wat een mooie duik, een snoek is er niets bij!” of “De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik denk van niet! Maarja, ik heb geen vlag en ook geen fluit.” Nu zorgt Ten Napel voor de vocale begeleiding van het NK Snelglazenwassen.

Ten Napel wordt dit jaar bijgestaan door Hans Kraay jr! Als voetballer was hard en meedogenloos. In zijn tweede carrière is Hans nog steeds nauw betrokken bij het voetbal, als presentator / interviewer van het Nederlands Elftal en als vaste gast in het voetbalprogramma Veronica Inside.

Schrijf je in voor het NK Glazenwassen

Het officiële NK Glazenwassen wordt mede mogelijk gemaakt door Schoonmakend Nederland.
Voor- + achternaam

Pak die knaken op het NK SnelGlazenwassen

Voor- + achternaam

Het NK Snelglazenwassen wordt mede mogelijk gemaakt door