Uniek en divers kennisprogramma
17
jul

Uniek en divers kennisprogramma

De Schoonmaak Vakdagen wordt steevast omschreven als vakevenement terwijl kennisevent wellicht beter op zijn plaats is. Middels een uitgebreid kennisprogramma worden schoonmaakprofessionals geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden van vloerreiniging en -onderhoud, kwaliteitmeetsystemen, juridische dienstverlening, complex verzuim, microbiologische reinigingsmiddelen en nog veel meer.

In zogenoemde Turbosessies wordt u in ongeveer 45 minuten helemaal bijgepraat door de specialisten uit het vakgebied. Zo zal Senior Accountmanager bij Wecoline Marco Vegers informeren en inspireren over chemievrij vloeronderhoud. Zo kunt u ervaren hoe eenvoudig en effectief vloeronderhoud met alleen water is. “De overstap naar chemievrij vloeronderhoud kent vele voordelen. Beter voor het milieu en de kans op methodefouten door verkeerd gebruik van chemie is niet aan de orde. Bovendien draagt chemievrij vloeronderhoud bij aan een besparing in materiaal en arbeidstijd.”

Experts

De organisatie is ervan overtuigd dat met een divers en uniek kennisprogramma in een behoefte van de markt wordt voorzien: “Veel schoonmaakondernemers werken al jarenlang volgens vaste principes. Deze zijn vaak niet verkeerd, maar het is soms goed om de horizon te verbreden en kennis te nemen van de verschillende mogelijkheden die een oplossing bieden voor een vraagstuk. De Schoonmaak Vakdagen zijn geslaagd wanneer schoonmaakprofessionals huiswaarts keren met antwoord op al hun vragen. Of het nu gaat om vraagstukken over glasbewassing, vloeronderhoud, ergonomie of cao. Op de Schoonmaak Vakdagen zijn de experts bijeen om antwoord te bieden op al deze vragen.”

“De Schoonmaak Vakdagen biedt een uniek en divers kennisprogramma”

Clean Totaal zal informeren over gevelbehandeling in de Turbosessie ‘Gevelreiniging: do’s en don’ts’. “Een ervaren specialistenteam van het vaste Clean Totaalkatern ‘Kijk op gevels’ loodst u door de ‘do’s en don’ts’ in gevelreiniging en -behandeling. Ze gaan in op mogelijke oorzaken en gevolgen van minder goede dan wel slechte vormen van gevelbehandeling en laten u vooral de zaken zien waar helaas te weinig of geen aandacht aan wordt besteed. Kortom, deze presentatie is een must voor iedere gevelspecialist.”

Verzuim en re-integratie

Ton Christianen, RSBA van Pyxus, gaat in op de problematiek van verzuim en re-integratievraagstukken waar u als ondernemer mee te maken krijgt als een medewerker verzuimt. “de wetgeving in Nederland rondom verzuim en re-integratie is complex en verkokerd. Er zijn vele professionals die actief zijn op net zoveel deelterreinen. Denk aan de bedrijfsarts, de casemanager, huisarts, verzekeringsarts, fysiotherapeut, psycholoog, verzuim en/of WGA verzekeraar, etc. etc. Allemaal hebben ze het beste voor met u en uw medewerker, maar allemaal acteren ze vanuit hun eigen kaders en richtlijnen. De eindverantwoordelijkheid ligt echter wel bij u. Ongetwijfeld heeft u als ondernemer, of als functionaris namens de ondernemer, daar zo ook uw eigen gedachten bij. Uw medewerker ongetwijfeld ook. Dat kan de onderlinge communicatie wel eens lastig maken, het kan leiden tot een re-integratietraject dat langer duurt dan verwacht, problemen het (tijdelijk) herplaatsen,  etc. etc.  In deze sessie dus geen uitgewerkte presentatie waar u naar komt luisteren, maar de bal ligt nu bij u. U kunt uw eigen voorbeeld aandragen, of een vraag stellen waar u nu mee zit of een casus inbrengen. Op een hele pragmatische manier zal uw vraag worden behandeld en krijgt u een oplossingsrichting. Geen actieve vragen? Dan zal u worden uitgenodigd om aan de hand van een aantal prikkelende stellingen uw visie te geven op waar u als ondernemer mee te maken krijgt in het veld van verzuim- en re-integratie.

Ongetwijfeld heeft u als ondernemer, of als functionaris namens de ondernemer, daar zo ook uw eigen gedachten bij. Uw medewerker ongetwijfeld ook. Dat kan de onderlinge communicatie wel eens lastig maken, toch? In deze sessie kunt u uw eigen voorbeeld aandragen, of een vraag stellen waar u nu mee zit of een casus inbrengen. Op een hele pragmatische manier zal uw vraag worden behandeld en krijgt u een oplossingsrichting.”

Schoonmaken met bacteriën

Ook Militex maakt deel uit van het kennisprogramma. De producent van reinigingsmiddelen deelt haar kennis over microbiologische reinigingsmiddelen in de sessie: ‘Schoonmaken met bacteriën: de natuur doet het al miljarden jaren’: “De mogelijkheden van reinigen met producten op basis van micro-organismen, raakt steeds meer bekend binnen de schoonmaakbranche. Je kunt vergelijkbare micro-organismen overigens ook vinden in de wereldwijd bekende probiotische yoghurtdrankjes. Deze sessie legt de werkingsprincipes uit van microbiologische reinigers, bespreekt zin en onzin, en gaat onder andere in op diverse nieuwe toepassingsmogelijkheden.” Volgens producent Militex is een bredere en ruimere inzet mogelijk en sluit deze perfect aan op hedendaagse zaken als MVO en circulaire economie.

Het volledige kennisprogramma van de Schoonmaak Vakdagen omvat tientallen sessies waarmee u als schoonmaakprofessionals een voordeel kunt halen op uw collega’s. Op korte termijn maakt de organisatie het hele kennisprogramma bekend. Andere deelnemers zijn o.a. Excentr, FacilityApps, The Legal Company, OSB en stichting LOSK.

Tickets voor de Schoonmaak Vakdagen zijn GRATIS