Toegangsbeleid Schoonmaak Vakdagen
3
nov

Toegangsbeleid Schoonmaak Vakdagen

Naar aanleiding van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van volksgezondheid Hugo de Jonge hebben de Schoonmaak Vakdagen het toegangsbeleid van de beurs aangescherpt. Om de beurs te bezoeken is een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dat betekent dat je bij de ingang van de Schoonmaak Vakdagen een QR-code moet tonen of een negatieve test moet laten zien.

Passende maatregelen

Vanwege de oplopende besmettingscijfers heeft het kabinet besloten om passende maatregelen te nemen. Zo geldt vanaf 6 november 2021 het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De inzet van het coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Concreet betekent dit het volgende: Om de Schoonmaak Vakdagen te bezoeken dien je een coronatoegangsbewijs te tonen.

Geen mondkapjesplicht op Schoonmaak Vakdagen

Tevens heeft het kabinet besloten om de mondkapjesplicht uit te breiden. Dit heeft echter geen gevolgen voor bezoekers en exposanten. Mondkapjes zijn namelijk verplicht op alle publieke locaties waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Omdat op de Schoonmaak Vakdagen het coronatoegangsbewijs verplicht is, geldt er geen mondkapjesplicht. Natuurlijk staat het iedereen vrij om wel een mondkapje te dragen.

Gevaccineerd, genezen of getest

Er zijn drie manieren om de Schoonmaak Vakdagen te bezoeken. Allereerst is het noodzakelijk om over een geldig ticket te beschikken. Deze is hier gratis aan te vragen. Daarnaast dien je aan te kunnen tonen dat je gevaccineerd, genezen of getest bent. Dat kan eenvoudig via de CoronaCheck app of via een negatief testbewijs. Een negatief testbewijs haal je via ‘Testen voor Toegang‘ en is 24 uur geldig. Ons advies is om je op de dag van het bezoek te laten testen. Dit is gratis. De uitslag van de test volgt binnen twee uur, maar onze ervaring leert dat een uitslag meestal binnen een half uur volgt. In de nabije omgeving van Expo Houten zijn voldoende testplaatsen beschikbaar.

Je kunt je laten testen op de volgende locaties in de nabijheid van Expo Houten:

Fahrenheitbaan Nieuwegein, Fahrenheitbaan 1, 3439 MD Nieuwegein – COVIDTest Nederland
Foodspot Utrecht, Proostwetering 80, 3543 AJ Utrecht – HealthCheckCenter
Smaragdplein Utrecht, Smaragdplein 254, 3523 EJ Utrecht – Lead Healthcare Covid Services
Aquamarijnlaan Utrecht, Aquamarijnlaan 17B, 3523 EK Utrecht – Planjecoronatest.nl

Direct een coronatest plannen? Dat doe je eenvoudig via Testen voor Toegang »