Schoonmaak Vakdagen 2021 geslaagd
15
nov

Derde editie Schoonmaak Vakdagen geslaagd

De Schoonmaak Vakdagen, georganiseerd op 9 & 10 november 2021 in Expo Houten, zijn succesvol verlopen. Dat meldt organisator Prosu Media Producties op basis van de eerste reacties. De schoonmaakvakbeurs voor Nederland en Vlaanderen kon rekenen op het bezoek van ruim 1.500 professionals.

Met deze bezoekersaantallen voldoet de beurs niet aan het gestelde doel. Desondanks blikt manager Lisanne Andeweg positief terug op de twee beursdagen. “Ondanks de lastige aanloop en de lange periode van de onzekerheid vanwege de coronapandemie is het gelukt om een prachtige beurs neer te zetten waar beleving centraal stond. Met verschillende vormen van straattheater en side-events als het NK Glazenwassen en NK SnelGlazenwassen zijn we hierin met verschillende partners ruimschoots in geslaagd.”

Hoge kwaliteit bezoekers

Net als tijdens de vorige edities heeft de organisatie de focus gelegd op de kwaliteit van de bezoeker in plaats van de kwantiteit. Andeweg: “We moeten de data nog induiken, maar op basis van reacties van exposanten blijkt dat we in onze opzet geslaagd zijn. Het overgrote deel van de bezoekers was (mede-)beslissingsbevoegd. Aan de andere kant is het zo dat we niet in onze doelstelling van het totaal aantal bezoekers zijn geslaagd. Dit is grotendeels te wijten aan de maatregelen ten gevolge van de coronapandemie. Bij de deur hebben we gasten zonder geldig coronatoegangsbewijs moeten weigeren. Spijtig, maar helaas onoverkomelijk. We hadden gehoopt om dit jaar door de grens van 2.000 bezoekers te breken. Met deze editie hebben we wederom aangetoond dat de Schoonmaak Vakdagen in een behoefte vervuld. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze grens in 2022 doorbroken wordt.”

Landelijke media aandacht

Wederom hebben we met de zoektocht naar de Beste Glazenwasser en Snelste Glazenwasser van Nederland de landelijke media bereikt. Zo besteedde NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 5, RTV Drenthe en AD Video aandacht aan de competities en zijn we genoemd op 3FM, Radio 538 en Radio 10. “Wederom een prachtige promotie voor de hardwerkende glazenwassers van Nederland. Een woord van dank aan alle organiserende partners is hierbij op zijn plaats.”

Positief vervolg

Al met al concludeert de organisatie van de Schoonmaak Vakdagen dat er in uitdagende tijden een mooi resultaat is geboekt met dank aan alle exposanten en geïnteresseerde bezoekers. Andeweg: “Wij kijken dan ook alvast uit naar volgend jaar. Een jaar met (hopelijk) minder maatregelen en nog meer ruimte voor succes. Pak uw agenda maar vast bij de hand en noteer de volgende data met potlood: 8 & 9 november 2022.”