Bij BlackSatino willen we een verschil maken: voor de hygiëne in toiletruimtes en voor de toekomst van onze planeet.
1
nov

BlackSatino: Duurzaam hygiënepapier en dispensers

Een goede hygiëne in de toiletruimte is essentieel. Wanneer we echter hygiënepapier of -dispensers gebruiken, denken we niet echt aan de hulpbronnen die daarvoor werden verbruikt: van de grondstoffen tot de productie tot het weggooien, van de energie en water die ervoor nodig zijn tot aan de CO2-uitstoot. Wij (BlackSatino) vinden dat het tijd is om anders te gaan denken.

Bij BlackSatino willen we een verschil maken: voor de hygiëne in toiletruimtes en voor de toekomst van onze planeet.

BlackSatino GreenGrow

BlackSatino GreenGrow is de innovatieve, duurzame premium productlijn voor hygiënepapier. Er wordt gebruik gemaakt van alternatieve grondstoffen uit oud papier en miscanthus, een van de meest duurzame primaire vezels ter wereld.

BlackSatino verwerkt al jaren alternatieve grondstoffen zoals kantoorpapier, papieren bekertjes, drinkpakken, etiketten van flessen en gebruikt handdoekpapier. Het vinden van deze duurzame, lokale grondstoffen is echter een flinke uitdaging omdat oud papier merkbaar schaarser wordt.

Sinds 2013 voeren wij daarom proeven uit met Miscanthusgras – een hernieuwbare grondstof met bijzonder duurzame eigenschappen. Nu wordt Miscanthus eindelijk echt gebruikt: als grondstof voor BlackSatino GreenGrow, de nieuwe premium productlijn van BlackSatino.

BlackSatino GreenGrow combineert verse vezels van Miscanthus met alternatieve grondstoffen. Het resultaat: een bijzonder zacht, sterk absorberend en ongebleekt toilet- en handdoekpapier dat meetbaar goed is voor het milieu. De ecologische voetafdruk van Miscanthusvezel is 65% kleiner dan die van een gemiddelde primaire houtvezel. Bovendien wordt BlackSatino GreenGrow geproduceerd met 100% groene stroom en zonder schadelijke chemicaliën. Het is Cradle to Cradle Silver en FSC®-Mix gecertificeerd.