Schoonmaken Is Een Vak (SIEV) is sinds 21 maart 2012 dé mkb-branchevereniging voor ondernemers in de schoonmaakbranche
1
nov

SieV: Brancheorganisatie voor het mkb

Schoonmaken Is Een Vak (SIEV) is sinds 21 maart 2012 dé mkb-branchevereniging voor ondernemers in de schoonmaakbranche. De bouwstenen voor SIEV en de branche zijn de leden, commissies, loketten en het bestuur. Zij zijn allen schoonmaakondernemers, waardoor SIEV-leden écht dicht bij elkaar staan en samen de koers inzetten naar meer respect en waardering.

SIEV zet zich in voor een betere cao, inkoopvoordelen voor leden bij partners en leveranciers, bevordert de kennisdeling en samenwerking tussen leden, en draagt er met het praktische SIEV Keurmerk aan bij dat (specialistische) schoonmaakbedrijven zich positief en transparant kunnen onderscheiden van minder presterende branchegenoten.

SIEV is een actieve branchevereniging, die ernaar streeft om samen met zijn leden de schoonmaakbranche beter en structureel op de kaart te zetten. Daarom ondersteunt SIEV bijvoorbeeld de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en is SIEV vertegenwoordigd in branchebrede commissies als de Codekamer en Klachtencommissie.