1
dec

Bomvolle editie Schoonmaak Vakdagen succesvol verlopen

De Schoonmaak Vakdagen 2022 zijn weer achter de rug. Op 15 en 16 november stroomde de beurshal van Expo Houten vol met nieuwsgierige bezoekers. Het tweedaagse evenement had een bomvol programma met inspirerende kennissessies en de glazenwasserswedstrijden.

Geslaagde editie

“Samen met de exposanten hebben we weer een geslaagde editie neergezet. We hebben vooral ingezet op een personaliseringsslag omdat we meer bezoekers wilden trekken en ik ben heel blij dat dat gelukt is, we zijn namelijk ver boven het bezoekersaantal van vorig jaar gestegen. Erg fijn dat het weer kon doorgaan en we hopen er volgend jaar er weer een succes van te maken”, zegt beursmanager Lisanne Anderweg vol trots.

Inspirerende kennissessies

Een blikvanger op de beursvloer was het kennistheater. Daar deden verschillende topsprekers hun woord over relevante informatie over bedrijfsstrategieën, duurzaam ondernemen en marketing. Het kennistheater was groot opgebouwd, maar bij elke sessie was het theater goed gevuld.

NK Glazenwassen

Zoals voorgaande jaren is dit jaar ook het NK Glazenwassen, gesponsord door Unger, georganiseerd. Vanaf 11:00 uur werd op woensdag 16 november de strijd tussen de allerbeste glazenwassers van Nederland aangebroken. De jury lette op ieder detail en kwam bij de puntentelling tot een uniek besluit: niet één, maar twee glazenwassers mogen zich de beste van Nederland noemen.

Niklaas Larkens van Glazenwasserij van Elten en Stefan Stuyck van Degenaar Gevelonderhoud en Glasbewassing mogen in 2022 de titel ‘Beste Glazenwasser van Nederland’ dragen.

Wereldrecordpoging glazenwassen

Ook het NK Snelglazenwassen, een ludieke knipoog naar het vak, was weer spectaculair en draaide dit jaar niet alleen om de titel, maar ook een plekje in het Guinness World Book of Records. De Britse recordhouder Terry ‘Turbo’ Burrows kwam langs om zijn record te verdedigen en met succes: niemand wist de snelste tijd van 9,14 seconden te verbreken.

Onder begeleiding van voetbalcommentator Sierd de Vos namen 20 glazenwassers het tegen elkaar op om zich de Snelste Glazenwasser van Nederland te noemen. Titelverdediger Fred de Ridder zette wederom de snelste tijd neer, gevolgd door Niklaas Larkens en Victor van Lint.