Hoe ziet een deelname aan de Schoonmaak Vakdagen eruit?
27
okt

Exposanten op de schoonmaakvakdagen 2023

Op dinsdag 14 en woensdag 15 november bruist het in het Expo Houten tijdens de Schoonmaak Vakdagen 2023. De tweedaagse beurs voor én door schoonmakers. Kijk
je ogen uit op het gloednieuwe demoplein, spijker je kennis bij tijdens het verbeterde kennisprogramma en proef de sfeer in de hallen en het buitenterrein. Uiteraard is er ook alle tijd om te netwerken.

Lees hier welke exposanten je op deze dagen kunt ontmoeten.

De Excentr Daily Line

De Daily line is een assortiment schrob-/zuigmachine die alle voordelen van de traditionele Excentr (stick) machines combineert met het gemak van een standaard schrob-/zuigmachine. Deze machines worden in Nederland handgemaakt van de hoogste kwaliteit materialen: roestvrijstaal en recyclebaar rotatiegegoten kunststof. Hiermee kan men effectiever en dieper schrobben en direct de vervuiling en het water afzuigen. Ook vertellen Wouter en Richard over het vernieuwde Excentr Academy aanbod, waarin schoonmakers worden getraind.

Werkdruk verlagen met Crohill

Bij Crohill hebben ze een missie. “We willen dat de hele schoonmaakbranche slimmer en schoner gaat schoonmaken”, vertelt Pim Hilgerdenaar van Crohill. “De laatste tijd gaat het in ons vak veel over werkdruk en werkplezier. En dat dit van invloed is op het ziekteverzuim. Op de Schoonmaak Vakdagen staat de stand van Crohill daarom dit jaar in het teken van werkdruk: hoe kun je met de juiste middelen, materialen en methodes de werkdruk bij schoonmakers en daarmee ook bij hun leidinggevenden verlichten? En hoe draagt dat bij aan meer werkplezier?

Sla je digitaliseringsslag met Nocore

Al meer dan twintig jaar ondersteunt Nocore schoonmaakbedrijven met innovatieve software om administratieve en operationele processen te digitaliseren. Als bedrijf kun je je op deze manier namelijk focussen op groei en de eigen kernactiviteiten. Tijdens de vakdagen presenteert de softwarespecialist de nieuwste ontwikkelingen en modules waaronder het nieuwe planbord. Hiermee kan men laag- en hoogfrequent werk efficiënt en overzichtelijk inplannen. Daarnaast staan salesmedewerkers, consultants en directieleden van Nocore klaar om bezoekers informatie en demo’s van recente apps en modules te geven.

GlazenwasserApp voor planning en administratie

Verbeter je glazenwassersbedrijf met de handige GlazenwasserApp: dé oplossing voor planning en administratie. Vereenvoudig taken zoals administratie, planning en facturatie met dit alles-in-één systeem. Een opvallende toevoeging is het unieke planningsysteem. Hiermee kunnen gebruikers via een landkaart hun optimale werkroute uitstippelen. “We hebben er zin in om deze en andere functies te demonstreren tijdens de aankomende Schoonmaak Vakdagen.” Op de stand kunnen bezoekers zien hoe de GlazenwasserApp werkzaamheden kan stroomlijnen en vereenvoudigen. “Daarnaast organiseren wij natuurlijk weer het NK Snelglazenwassen.

Meclean hogedruktrailers en trailerjets

Deze editie zullen met name de multi-fuel én batterij-aangedreven hogedruktrailers en trailerjet-modellen in de kijker gezet worden. Meclean hanteert de term ‘multi-fuel’, omdat deze reinigingsmachines niet alleen probleemloos draaien op de fossielvrije of fossielarme brandstoffen, Meclean hogedruktrailers en trailerjets maar ook nog gewoon op traditionele diesel. Zo kan er naargelang de werksituatie dit wenst of vereist, zonder problemen de beste keuze in brandstof worden gemaakt. Dankzij HVO100 kan er 100 procent fossielvrij gewerkt worden. Het gebruik van HVO100 leidt tot maar liefst 90 procent vermindering van de CO2-uitstoot.

Appreo: inspireren, innoveren en winnen

Tijdens de Schoonmaak Vakdagen kunnen bezoekers zich bij de Appreo stand verwonderen over de mooie, slimme en snelle software. Alle waardevolle innovaties van het afgelopen jaar zijn te zien. Tijdens de beurs in Houten introduceert Appreo de nieuwe DKS kwaliteitscontrolemogelijkheden. Vanaf nu kun je namelijk al je opdrachten, specialistische en reguliere planning, uren- en werkbonregistratie, urencontrole (automatische cao-toeslagen), facturatie en tenslotte ook de volledige DKS kwaliteitscontrole vanuit één centrale oplossing verzorgen. Dat heeft meer grip, meer tevredenheid en meer rendement tot gevolg.

Elektrische waterverwarming van Arpo

ARPO introduceert een compleet assortiment professionele hogedrukreinigers met elektrische verwarming die water onder druk tot hoge temperaturen verwarmen. Er vindt continue verwarming plaats, waardoor de hogedrukreiniger water op een altijd constante hoge temperatuur kan leveren. “Het is een uniek patent voor elektrische waterverwarming, eerst koud in de pomp en vervolgens in de elektrische boilers die het water onder hogedruk verwarmen.” Een complete lijn mobiele en stationaire machines van 1 tot 20 liter per minuut en een druk van maximaal 150 Bar is leverbaar.

Probiotische reinigingsmiddelen van Pollet

Als producent van professionele en duurzame schoonmaakproducten is Pollet erg verheugd om voor de tweede keer aanwezig te kunnen zijn op de Schoonmaak Vakdagen. “Wij zijn ervan overtuigd dat de schoonmaaksector in Nederland baat kan hebben bij het gebruik van probiotische reinigingsmiddelen. Daarom willen wij graag onze expertise delen met de bezoekers om samen duurzamer, maar ook efficiënter te kunnen reinigen”, vertelt Patrice Stroobants, regionaal accountmanager.

Levensduur textiel langer met Schneidereit

Dit jaar is Schneidereit, de specialist voor professionele was- en droogtechniek, net als de afgelopen twee jaar vertegenwoordigd op de Schoonmaak Vakdagen. Gericht op de toekomst presenteert de branchespecialist machines waarvan de reinigingsprocessen geautomatiseerd en digitaal zijn. De levensduur van het textiel wordt verlengd door parameters die optimaal zijn aangepast aan elk wasproces en stilstandtijden worden vermeden.

Verschillende (auto)hoogwerkers van HDW

HDW presenteert op het buitenterrein twee verschillende Versalift autohoogwerkers en binnen compacte praktische machines voor facilitair onderhoud. De VTX-240 is een oude vertrouwde
binnen het Versalift-assortiment. Na diverse feedback op de machine door de jaren heen, is de verbeterde G3-serie ontwikkeld. Na grote vraag uit de markt presenteerde Versalift dit jaar de gloednieuwe V-200, de eerste telescoop-autohoogwerker in het assortiment.

Communicatie optimaliseren met Business Apps

Business Apps kijkt vol enthousiasme uit naar de aankomende Schoonmaak Vakdagen. “Daar laten we de bezoekers graag kennismaken met onze alles-in-één oplossing: een eigen personeelsapp waarmee de commmunicatie binnen het bedrijf geoptimaliseerd kan worden”, vertelt directeur Hans Donkers enthousiast.

Nieuwe accu Makita nog sterker

Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan hun stofzuigers. Ze moeten nog beter zuigen, minder lawaai maken en liefst snoerloos zijn. Het nieuwe 40 V Max XGT accuplatform van Makita biedt zuigers die de bekende 18 V-versies overtroeven in gewicht, zuigkracht en acculooptijd. Op de stand is ook de nieuwste robotzuiger te zien. Voor de schoonmaak van de buitenruimte toont Makita ook een paar interessante machines, waaronder bladblazers en borstels.

Jubilerend Go Cleaning

Ook dit jaar showt Go Cleaning graag mooie producten. Zo introduceren ze de vol carbon hogedruksteel (10 meter) met trigger en drie nieuwe controlbars
om nog minder belastend op hoogte te werken. “Traditionele glasbewassing zal dit jaar bij ons ook meer aandacht krijgen. Om het jubileum te completeren biedt Go Cleaning een leuke korting aan en verloot het bedrijf één keer een Silencer II, de traditioneel bucket die iedereen wil hebben.

Microvezeldoeken van Ecodoeken

Met veel enthousiasme staat Ecodoeken op 14 en 15 november op de beursvloer van de Expo in Houten. Ze kijken uit om bestaande, maar zeker ook nieuwe, belangstellende gebruikers van hun microvezeldoeken te mogen verwelkomen in de Ecodoeken-stand. . Ecodoeken toont tijdens de beurs graag de kwaliteit van de doeken en laat zien dat een goede doek niet duur hoeft te zijn.

BlackSatino met circulaire sanitaire oplossing

Op de aankomende Schoonmaak Vakdagen zet Blacksatino de toon met haar circulaire sanitaire oplossingen, gemaakt met duurzame en verantwoorde grondstoffen en 100 procent veilig voor mens en milieu. BlackSatino wordt zonder schadelijke hulpstoffen en CO2-neutraal geproduceerd op basis van het cradle-to-cradle principe. Tijdens de beurs wordt Blacksatino
Greengrow geïntroduceerd. De innovatieve premium productlijn is gemaakt van alternatieve grondstoffen en Miscanthus, een van de meest duurzame verse vezels.

Introductie Schoongarant

Het platform én keurmerk SchoonGarant introduceert haar team tijdens de Schoonmaak Vakdagen graag aan alle bezoekers. Binnen drie maanden is deze ambitieuze groep uitgegroeid naar meer dan vijftig dragende bedrijven uit het mkb. En, niet voor niets. Met SchoonGarant voldoen bedrijven objectief aantoonbaar aan kritische punten waarop opdrachtgevers beoordelen, alsmede diverse wet- en regelgeving.

Financieringsoplossingen van Grenke

Al meer dan veertig jaar biedt Grenke financieringsoplossingen voor zakelijk succes. Snel, gemakkelijk en persoonlijk. “Of je nu een ondernemer bent die apparatuur wilt leasen en je liquiditeit wilt behouden, of een leverancier die waarde hecht aan een vlotte afhandeling van leasevraagstukken en snelle cashflow: wij geven je meer financiële opties.

VCS Professional Container Cleaning

VCS Professional Container Cleaning reinigt containers op locatie met heet water (75-90 graden), onder hoge druk (+/- 150 bar) en in een afgesloten wagen. Ook worden containers direct ontsmet. VCS Professional Container Cleaning hoopt op de Schoonmaak Vakdagen in contact te komen met mensen en bedrijven die hun activiteiten als welkome aanvulling zien op de eigen dienstverlening en het bedrijf graag inzet om bij hun klanten kunststof afvalcontainers en/of palletboxen écht te reinigen.

Reinigingswerkzaamheden met Waterkracht

Net als voorgaande jaren zal Waterkracht, een familiebedrijf met ruim vijftig jaar ervaring in hogedrukreinigingstechniek, ook dit jaar vertegenwoordigd zijn op de Schoonmaak Vakdagen in Houten. Dit jaar staat Waterkracht op de beursvloer met één van de meest onderscheidende producten van de onderneming. “Dit zijn de mobiele self supporting hogedruk trailers. In eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, gebruikmakend van hoogwaardige componenten en revolutionaire technieken om op iedere gewenste locatie de optimale reinigingsoplossing te bieden”, licht sales engineer Henk Masselink toe. Tijdens de beurs presenteert Waterkracht ook de laatste stand der techniek op het gebied van gevelreiniging met de ‘Kokend Heetwater Techniek’.

Wassystemen van WaterMarq

WaterMarq bouwt en onderhoudt wassystemen, met name voor de glazenwassersbranche. “Op de Schoonmaak Vakdagen in Houten stellen wij diverse systemen tentoon en vertellen wij hier graag alles over.”

De installaties van WaterMarq kunnen onder meer worden voorzien van osmosewatersystemen, hoge- en lage-druksystemen, tankverwarming (door middel van diesel of elektrisch) en slangverwarming. Tevens biedt WaterMarq vaste osmosewater-systemen aan. De installaties zijn handmade en uitvoerig getest.

BubbleFlush op het demoplein

Tijdens de Schoonmaak Vakdagen op 14 en 15 november in de Expo in Houten presenteert Marco Vegers, Senior Accountmanager bij Wecoline, de BubbleFlush. Zijn demonstraties van deze revolutie op het gebied van toiletreiniging zijn meerdere keren per dag te zien op het demoplein. Meer en meer mensen raken overtuigd van de kracht van chemievrije toiletreiniging.

Cleaning up your cleaning routine

Clean Solutions Group introduceert tijdens de Schoonmaak Vakdagen een innovatieve reinigingsoplossing, die op het punt staat de professionele reinigingsindustrie te herdefiniëren. Hun Cleaning Tabs zijn met zorg ontwikkeld met één duidelijk doel voor ogen: verlagen van de Carbon Footprint.

Vakgroothandel LSG

LSG is een vakgroothandel voor de professionele schoonmaak, gevestigd in Leeuwarden. “In 2015 zijn wij gestart als regionale leverancier voor schoonmaakbedrijven en glazenwassers. Onder het motto ‘wij maken de schoonmakers blij!’ zijn we de afgelopen jaren sterk gegroeid naar een landelijk opererende schoonmaakgroothandel voor professionals in de schoonmaak met een ruim assortiment”, legt Dennis Liezenga van LSG uit.

Een Hinowa spinhoogwerker

Ook dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap glazenwassen gehouden tijdens de Schoonmaak Vakdagen, waarbij Safety Lift hun populaire Hinowa spinhoogwerkers traditiegetrouw weer beschikbaar stelt. Hinowa spinhoogwerkers zijn geliefd bij glazenwassers en gevelreinigers. De hoogwerkers hebben een kniktelescoopmast met jib en het grootste model gaat tot zelfs 40 meter.

 

Bezoek de Schoonmaak Vakdagen

In 2023 keren de Schoonmaak Vakdagen terug in Expo Houten. Met nieuwe innovaties, inspirerende kennissessies, een demonstratieplein én het NK Glazenwassen. Als schoonmaakprofessional wil je dit niet missen! De eerste 500 bezoekers van de Schoonmaak Vakdagen ontvangen een goed gevulde goodiebag.